Κύστη κόκκυγα – Ανώδυνη θεραπεία με Laser

Κύστη κόκκυγα – Νέα ανώδυνη θεραπεία με Laser

Κύστη Κόκκυγα: Οι πιο συνήθεις αιτίες που μπορεί να δημιουργήσουν τον σχηματισμό της

  • Η αυξημένη τριχοφυΐα.
  • Η παχυσαρκία.
  • Η τριβή του δέρματος που βρίσκεται πάνω από τον κόκκυγα.
  • Οι επαναλαμβανόμενοι ερεθισμοί της ιεροκοκκυγικής περιοχής.

 

Τα συμπτώματα που δίνει η φλεγμονή της κύστη κόκκυγα ποικίλουν και εξαρτώνται από τη φάση στην οποία βρίσκεται:

  • Στη χρόνια φάση εμφανίζεται μία ήπια διόγκωση στην περιοχή του κόκκυγα που συνοδεύεται με ευαισθησία της περιοχής προπάντων όταν κάποιος κάθεται. Επίσης συνυπάρχει εκροή πυώδους υγρού από τον πόρο που ενώνει την κύστη με το δέρμα.
  • Στην οξεία φάση δημιουργείται ένα φλεγμένων απόστημα, που συνοδεύεται από ερυθρότητα, διόγκωση και εκροή πύου το οποίο έχει πολύ άσχημη οσμή.
    Σε αυτή την περίπτωση ο πόνος είναι ισχυρός και μπορεί να συνυπάρχει και πυρετός.
    Κατά την οξεία φάση η άμεση αντιμετώπιση κρίνεται αναγκαία.

Νέα επεμβατική θεραπεία με Laser.

​Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της χειρουργικής, έδωσε σε εμάς τους χειρουργούς, νέες και βελτιωμένες θεραπευτικές μεθόδους επεμβάσεων, πιο γρήγορες και πιο ανώδυνες.

Ταυτόχρονα οι νέες επεμβατικές μέθοδοι δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής, όπως η περίπτωση της κύστης κόκκυγα.

Η επέμβαση με τα νέας γενιάς ενδοσκοπικά LASER υπερτερεί σε πολλά σημεία σε σχέση με την κλασσική μέθοδο.

​Η επέμβαση πραγματοποιείται σε μία και μόνο συνεδρία, υπό τοπική αναισθησία, με τη χρήση ενός ανώδυνου χειρουργικού laser, που επιτρέπει μέσω ειδικής οπτικής ίνας την εφαρμογή ακτινοβολίας στα εσωτερικά τοιχώματα του συριγγίου.

​Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του χειρουργικού Laser είναι η ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος στο χειρουργείο, ο μικρότερος χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επέμβαση, 15 με 20 λεπτά και η επιτάχυνση της επούλωσης του τραύματος.

​Επιπλέον η νέα μέθοδος εκμηδενίζεται η πιθανότητα υποτροπής της κύστης, αφού η ακτινοβολία του Laser προξενεί μια ελεγχόμενη φωτοθερμική διαδικασία με έντονη αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία επούλωση και σύγκλιση του συριγγίου και την οριστική θεραπεία του ασθενούς.

Ταυτόχρονα με την χρήση του Laser επιτυγχάνεται καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα της μεθόδου με οπτική ίνα Laser, είναι ότι εξαλείφεται ο μετεγχειρητικός πόνος στον ασθενή, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση.